Moldova Zahăr a organizat un seminar de școlarizare pentru gospodăriile agricole

Moldova Zahăr a organizat un seminar de școlarizare pentru gospodăriile agricole

ICS ”Moldova-Zahar” SRL a organizat un seminar de școlarizare pentru gospodăriile agricole

ICS ”Moldova-Zahar” SRL susține gospodăriile agricole în implimentarea tehnologiilor contemporane de creștere a sfeclei de zahăr la toate etapele de cultivare a ei. În fiecare an se organizează o serie de seminare, unde agricultorii fac schimb de experiență, precum și iau la cunoștință inovațiile tehnologice europene.

 

În perioada 26 iunie – 04 iulie 2016 pe câmpurile demonstrative ale ICS ”Moldova-Zahar” SRL au avut loc patru seminare la care au participat agronomii si conducătorii gospodăriilor agricole, care colaborează cu ICS ”Moldova-Zahar” SRL.

 

Conducătorul seminarului a fost consultantul ICS ”Moldova-Zahar” SRL, unul dintre cei mai experimentați specialiști în cultivarea sfeclei de zahăr din Polonia, Dl Franciszek Sachs, care are o experiență de 47 ani în domeniu și a activat în mai multe concerne europene ca conducător al departamentelor materie primă.

 

Temele seminarelor au fost:
– Tehnologiile noi de pregătire a solului pentru semănatul sfeclei de zahăr
– Dozarea corectă a ierbicidelor pentru obținerea unui rezultat eficient

 

Locul de desfășurare a seminarului, câmpurile demonstrative ale ICS ”Moldova-Zahar” SRL, repezintă un loc benefic pentru transpunerea teoriei în practică, deoarece acolo sunt cultivați, în condiții similare, 13 hibrizi a producătorilor de seminte Strube GmbH & Co, MARIBO Seed International APS, Kutnowska Hodowla Buraka Cukrowego Sp. z o.o.

 

Vom perfecționa și în continuare aptitudinile de creștere a sfeclei de zahăr în țara noastră, deoarece doar prin implimentarea tehnologiilor europene vom putea atinge și rezultate europene.

 

No Comments

Post a Comment